بر بنیاد گزارشها، در ششمین روز سال نو در نیمه ماه رمضان جمعی از شاعران و اهالی فرهنگ و ادب فارسی از افغانستان و ایران با آیتالله سید علیخامنهای رهبر ایران دیدار کردند.
در این دیدار سه شاعر سرشناس مهاجر افغانستانی، محمدکاظم کاظمی، نجیب بارور و سیدحکیم بینش به شعرخوانی پرداختند.
در این دیدار که روز دوشنبه (۶ حمل) برگزار شد، سید حکیم بینش شاعر افغانستانی شعری با مضمون و توصیف فضای همدلی مردم ایران و افغانستان خواند. در بخشی از این سروده میخوانیم:
تکّهها را دوباره وصله بزن
هرچه درز است بخیه خواهم کرد
پُل بزن بین بلخ و نیشابور
هر دو اقلیم یک خراسان است
آیتالله خامنهای بعد از تحسین محتوای شعر بینش، با بیان اینکه «افغانستان محل زبان فارسی است» درباره جایگاه افغانستان در قلمرو زبان فارسی، افزود: افغانستان یکی از اصلیترین مراکز زبان فارسی است و باید انشاءالله زبان فارسی در آن اوج بگیرد.
در شعر بلند نجیب بارور، ارزشهای فرهنگی-تمدنی مشترک کشورهای فارسیزبان مورد تاکید قرار گرفت. این سروده و مثنوی بلند با این بیت شروع میشود:
گاه ما را رستم است و گاه ما را حیدر است
هفتخوان قصه تاریخ، یاران خیبر است
آیتالله سید علی خامنهای در تحسین مضامین و محتوای شعر آقای بارور گفت: موضوعِ وحدت ملتهای فارسیزبان که مورد نظر شماست از مهمترین مسائل امروز مجموعه این کشورهاست.
در همین حال، محمدکاظم کاظمی هم در این دیدار غزل کوتاهی درباره تحولات افغانستان خواند که مشکلات اقتصادی مردم افغانستان در آن با دغدغهمندی توصیف شده است:
قِرانی مانده از قرنی غریبی در کف ملت
که بین دزد خوب و دزد بد تقسیم خواهد شد
به قانونِ خدا نانِ حلالی مانده مردم را
که آن هم با قوانین بشر تحریم خواهد شد
آیتالله خامنهای رهبر ایران در این همایش فرهنگی همچنان بر این نکته تاکید کرده که جنگ امروز جنگ فرهنگی و رسانهای است و موثریت ابزار فرهنگی و رسانهای فراتر از جنگافزارهای گرم میباشد.
گفتنی است که دیدار شاعران افغانستانی با مقام رهبری جمهوری اسلامی ایران به یک سنت تبدیل شده و همه ساله در همایشهای فرهنگی دیدار با رهبری، شماری از شاعران و فرهنگیان افغانستانی نیز حضور میداشته باشند.