واژهی که در اذهان ما معنای، افتادن، زمین خوردن، فرود آمدن را میدهد.
این واژه در زبان فارسی ریشه در عربی دارد که در فرهنگ لغت نامه عمید( بر زمین خوردن، فرود آمدن، به پستی آمدن، به پستی افتادن، معنا میدهد.
در لغت نامه دهخدا؛ تنها به معنای افتادن آمده است. و در لغت نامه معین به معنای افتادن و افتادگی معنا شده است.
سقوط در بُعد های مختلف زندگی ما جا گرفته است، از جمله سقوط اقتصادی، سیاسی، شخصیتی، اجتماعی میباشد.
پیش از اینکه به تعریف و تحریر بپردازیم، باید تذکر داد که تعریف ها به اساس سطح تفکر و اندیشه انسان زاده میشود و در معنا یک معنا را افاده میکند.
سقوط در لغت افتادن را گویند و در اصطلاح فرود آمادن، فروپاشی، زول و زمین خوردن میباشد.
سقوط شخصیتی:
از عنوان آن پیدا است، که از درون آدمی حرف میزند و در اینجا کاستی های درون شخصیتی را از جمله اصول و ارزش ها، هویت و کرامت انسانی و اخلاق آنرا در بر میگیرد.
انسان در کدام حالت در حالت سقوط شخصیتی قرار میگیرد؟
ظهور سقوط شخصیتی از رفتار و کردار که خارج از چوکات قوانین انسانی قرار داشته باشد، به وجود میاید و مثال زنده آن را میتوان امروزه در ابتذال گویی و پیروی از شخصیت های کاذب پیدا نمود و این سقوط زمانی افزایش میابد، که افراد جامعه در مقابل اصول و ارزش های انسانی بی خیال میشود و آنچه توسط ابتذال گویان و افراد کاذب انجام شده، سکوت ویا هم در حمایت آنها هم رکاب میشود و آنچه هویت و کرامت انسانی است را در نظر نگرفته در ادامه این سقوط شخصیتی را برای خود و خانواده خود الگو تعیین میکند.
سقوط شخصیتی را میتوان در عدم رعایت اصول و ارزش های انسانی، کرامت انسانی، اخلاق، رفتار و کردار و ابتذال گویی معنا نمود.
سقوط سیاسی
اصطلاحی است، که از ضعف مدیریتی و ناکارآمدی افراد دولت، حزب ویا هم جریان سیاسی به وجود میاید و همچنان از فساد مالی، اخلاقی و بیشتر اشاره آن به کاهش شدید قدرت، اعتبار، مشروعیت یک فرد، حزب ویا دولت میباشد و یکی از عوامل دیگر آن تحریم های بین المللی علیه یک دولت و کشور، عدم مدیریت درست سیاست های داخلی و خارجی آن است و سقوط سیاسی عوامل گوناگونی دارد که اینجا تنها اشارهی در این مورد صورت گرفته است.
سقوط اقتصادی:
اصطلاح سقوط اقتصاد از عدم مدیریت و کنترول درست بازار های کالا و نبود اشخاص مسلکی در بخش اقتصاد، فساد مالی، سقوط ارزش پول ملی، افزایش سطح بیکاری و تشدید جنگ های داخلی و دخالت عوامل خارجی در بخش های مختلف دولت داری یک کشور و فروپاشی سیستم بانکداری فرار سرمایه گذاران به وجود میاید.
سقوط اجتماعی:
به وضعیتی گفته میشود که از ناهماهنگی و عدم اعتماد میان افراد جامعه به وجود میاید، که ارزش های فرهنگی و اجتماعی را زیر سوال برده و حتا کشمکش های شدید را در میان اقشار مختلف جامعه به وجود میاورد و از جمله عوامل سقوط اجتماعی در میان آوردن تعصبات قومی، زبانی، نژادی در یک جامعه میباشد، که این فروپاشی یا به صورت تدریجی ویا هم ناگهانی و جدی به وجود میاید، که سبب فروپاشی نظام یک کشور و حتا تقسیم جغرافیا و شعلهور شدن اغتشاشات و جنگ های داخلی در کشور میشود.
فروپاشی اجتماعی نابودی همه ساختار های جامعه و دولت را در بر میگیرد و حتا باعث از بین رفتن دولت ها میشود.