مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که نشرات محلی «تلویزیون ملی» و دو تلویزیون خصوصی دیگر در تخار متوقف گردیده است.
توقف نشراتِ تلویزیونی در تخار پس از آن صورت میگیرد که طالبان در قانون جدید امر بالمعروف این گروه نشر عکس و تصاویر موجودات جاندار را ممنوع اعلام کردند.
اگرچه هنوز تلویزیون ملی و برخی از تلویزیونهای خصوصی دیگر در کابل نشرات دارند، اما یک مقام طالبان در گفتگو با رسانههای بینالمللی گفته است که قانون منع انتشار عکس و تصاویر موجودات جاندار به صورت تدریجی تطبیق میشود.
بر بنیاد گزارشها، تطبیق این قانون در حال حاضر در برخی از ولایات آغاز شده و مقامات طالبان به مسوولان محلی رسانهها در ولایات گفتهاند که تلویزیونهای شان را به رادیو تبدیل کنند.
طالبان وقتی در ۱۵ اگوست سال ۲۰۲۱ تازه به کابل قدم گذاشتند، تلاش کردند که نشان بدهند تغییر کردهاند و آن طالبان دههی ۹۰ نیستند. چهرهای که از طالبان در دههی ۹۰ ترسیم شده بود، چهرهی یک گروه خشن، ارتجاعی و بدوی بود. در اوایل بازگشت مجدد این گروه به قدرت در سال ۲۰۲۱، هم طالبان و هم متحدان منطقهای و جهانی شان تلاش داشتند تصویر معتدلتر و میانهروتری از این گروه ترسیم کنند و بر مردم افغانستان بقبولانند که این گروه تغییر کرده است.
اما با گذشت هر روز، طالبان دوباره به موضعگیریهای دههی خود رجعت کردند و تا اینکه بالآخره به تنظیمات کارخانه برگشتند.
طالبان در دههی ۹۰ یک گروه قومگرا و تندروی بودند که زنان را در خانهها حبس کرده، موسیقی را حرام خوانده و نشر تصاویر زندهجان را ممنوع اعلام کرده بودند. در قانون جدید امر بالمعروف طالبان نیز این موارد گنجانده شده و در حال حاضر در افغانستان تطبیق میشود.
قانون جدید امر بالمعروف طالبان، آن قدر سختگیرانه است که با هیچ یک از اصول اسلامی سازگاری ندارد.
این گروه به جای اینکه شریعت و اسلام را تطبیق کنند، در واقع ذهنیت بدوی و قبایلی خود را زیر نام اسلام بر مردم افغانستان تطبیق میکنند.
کارهایی را که این گروه انجام میدهند، نه تنها در آینده باعث شورش مردم علیه حکومت شان خواهد شد، بلکه باعث بدنامی دین و دینگریزی در جامعه نیز خواهد گردید.
شگفت اینکه گروه با سیاستهای ظالمانه و بدوی خود تصور میکنند که دارند به اسلام خدمت میکنند. این در حالی است که اعمال این گروه، نه تنها خدمت به اسلام نیست، بلکه خیانت به آن است.
مگر میشود در دنیای امروز که عصر رسانهها و شبکههای اجتماعی است، جلو نشرات تلویزیونها را گرفت و گفت که دارم به اسلام خدمت میکنم؟!
عصر امروز، عصری است که هر کسی وقتی اول صبح از خواب بیدار میشود در نخستین گام سر به رسانههای دیداری و شبکههای اجتماعی میزند.
آدمیانی که به این اندازه به رسانه اهمیت میدهند، هرگز نمیتوانند حکومت طالبان را قبول کنند.
نویسنده: حکیم حکمت