گروهی از پزشکان زن در بیمارستانهای کابل هشدار دادند اگر طالبان تصمیم کاهش معاشات آنان را تعدیل نکند، اعتصاب کاری گسترش خواهد یافت.
به گفته منابع دو هفته پیش کارمندان زن زایشگاه شهرآرا و بیمارستان ملالی اعتصاب کاری کردند اما نخواستند رسانهژی شود.
مقامهای طالبان در وزارت صحت عامه در آن زمان به کارمندان زن این دو بیمارستان وعده دادند که در روزهای آینده مشکل پیش آمده را رفع خواهند کرد.
طالبان در آن زمان به کادر صحی زن که به کاهش معاشات خود معترض بودند، گفتند تا برگشت مقامهای طالبان از سفر حج صبر کنند تا بتوانند درباره تعدیل این تصمیم با آنها گفتوگو کنند.
با این حال بعد از دو هفته تغییری در این تصمیم نیامده است.
اعتصاب کاری زنان روز شنبه، نهم سرطان، دستکم تا چهار بیمارستان در کابل گسترش یافت. تاکنون کارمندان بیمارستانهای صحت طفل، استوماتولوژی، شیخ زاید و وزیر اکبرخان اعتصاب کردهاند.
یک پزشک زن در یکی از بیمارستانهای کابل گفته زنان آماده نیستند پنج هزار افغانی را که طالبان به عنوان دستمزد به آنها فرستادهاند، بگیرد.
این پزشک میگوید بسیاری از کادر صحی تعیین پنج هزار معاش را اهانتی برای کار خود میپندارند.
رهبری طالبان در ادامه وضع محدودیت بر زنان افغانستانی، در آخرین اقدام با صدور فرمانی معاش تمامی کارمندان زن را پنجهزار افغانی تعیین کرد.
این فرمان طالبان زندگی بسیاری از کارمندان زن را به چالش مواجه کرده و خشم کارمندان زن در ادارات دولتی را برانگیخته است
اعتصاب کاری متخصصان صحی زن در روز شنبه از شفاخانه صحت طفل آغاز شد و در ادامه کارمندان زن در بیمارستانهای وزیر اکبرخان و شیخ زاید نیز به موج اعتصاب کاری پیوستند.
این زنان با میگویند که معاش تعیین شده از سوی طالبان برای تمامی کارمندان زن، حتا به ابتداییترین مخارج زندگی شان هم کافی نیست. این زنان یکسان سازی معاش زنان را «ظالمانه» خواندند.
در همین حال، یکی از کارمندان زن وزارت مالیه میگوید که بیست سال درس خوانده است و دو ماستری، یک لیسانس دارد و در بخشهای مختلف این وزارت کار کردهاست، اما امروزه قادر نیست کرایه خانهاش را بپردازد.
این کارمند وزارت مالیه میگوید که پیش از تسلط طالبان در افغانستان ۲۵ هزار افغانی معاش دریافت میکرد، با به قدرت رسیدن طالبان معاش او ۱۸ هزار افغانی تعیین شد، اما پس از فرمان یکسان سازی معاشان از سوی طالبان پنجهزار افغانی معاش میگیرد.
این در حالی است که طالبان در نزدیک به سال تسلط خود در افغانستان دها فرمان محدود کننده حقوق زنان را صادر و عملی کردهاند. طالبان زنان را حضور بدون محرم در اجتماع، سفر، تحصیل و کار در ادارت منع کردهاند.
پیش از این، ریچارد بنت گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان گفت، طالبان در زمینه محدودیت حقوق زنان ۷۰ فرمان صادر کردهاند.
بسیاری از سازمانهای بینالمللی و رهبران کشورهای غربی در نزدیک به سه سال گذشته از طالبان خواستند که حق آموز و کار را به زنان افغانستان برگردانند. اما طالبان حق آموز و کار زنان را موضوع داخلی خوانده و گفتند که به هیچ کشور خارخی حق دخالت به این موضوع را نمیدهند.