روزنامه گاردین در گزارش اختصاصیای نوشته است که شرکت متا، مالک فیسبوک و اینستاگرام در جریان انتخابات هند یک سری تبلیغات سیاسی دستکاریشده با هوش مصنوعی را که حاوی اطلاعات نادرست و تحریکآمیز علیه مسلمانان بوده، تأیید کرده است.
براساس گزارش گاردین، فیسبوک تبلیغات حاوی توهینهای رایج به مسلمانان در هند را تأیید کرده است، از جمله تبلیغاتی مانند «بیایید این حیوانهای موذی را بسوزانیم» و «خون هندوها میریزد، این مهاجمان باید سوزانده شوند» و همچنین تبلیغاتی با لحن برتریطلبانهی هندوها و اطلاعات نادرست دربارهی رهبران سیاسی.
تبلیغ تأییدشدهی دیگر حاوی درخواست اعدام یکی از رهبران اپوزیسیون است. این تبلیغ که پرچم پاکستان هم در آن بهکار رفته، به دروغ ادعا میکند که این رهبر اپوزیسیون خواستار حذف هندوها از هند است.
این تبلیغات توسط «دیدبان بینالمللی مدنی هند» (آیسیدبلیوآی) و سازمان «اکو» (Ekō)، به هدف ارزیابی نحوهی عمل مکانیسمهای متا در شناسایی و مسدودکردن محتوای سیاسی مضر، تهیه و ارسال شده است.
به گزارش گاردین، از ۲۲ تبلیغ، ۱۴ مورد تأیید و سه مورد دیگر نیز پس از انجام تغییرات کوچک بدون تغییر اصل محتوای تحریکآمیز، به تأیید رسیدهاند. محققان این تبلیغات را پس از عبور از مرحلهی تأیید و انتشار، بلافاصله حذف کردند.
سیستمهای متا، علیرغم تعهد عمومی شرکت مبنی بر جلوگیری از انتشار محتوای تولیدشده یا دستکاریشده توسط هوش مصنوعی در طول انتخابات هند، نتوانستند تشخیص دهند که تمام آگهیهای تأییدشده دارای تصاویر دستکاریشده با هوش مصنوعی هستند.
مائن حماد، یکی از محققان در اکو متا را به بهرهجویی از گسترش سخنان نفرتانگیز متهم کرد. او گفت: «سوپرمسیستها، نژادپرستها و خودکامهها میدانند که میتوانند از تبلیغات هدفمند برای گسترش سخنان نفرتآمیز، به اشتراک گذاشتن تصاویر مساجد در حال سوختن و ارائهی تئوریهای خشونتآمیز توطئه استفاده کنند، و متا با خوشحالی پول آنان را خواهد گرفت، بدون اینکه از آنان سؤالی پرسیده شود.»
متا همچنین نتوانست تشخیص دهد که ۱۴ آگهی تأییدشده، سیاسی یا مربوط به انتخابات هستند.
براساس سیاستهای متا، تبلیغات سیاسی باید پیش از تأیید، فرآیند خاصی را برای کسب مجوز طی کنند، اما تنها سه مورد از تبلیغات ارسالی بر این اساس رد شدند.
یکی از سخنگویان متا گفته است افرادی که میخواهند تبلیغاتی در مورد انتخابات یا سیاست ارائه دهند «باید مراحل اخذ مجوز مورد نیاز در پلتفرمهای ما را طی کنند و ملزم به رعایت تمام قوانین قابل اجرا هستند».
این شرکت افزود: «وقتی محتوایی، از جمله تبلیغات را مییابیم که استانداردها یا دستورالعملهای جامعهی ما را نقض میکند، آن را بدون توجه به مکانیسم ایجاد آن حذف میکنیم.»
دیدبان بینالمللی مدنی هند و سازمان اکو پیش از این هم گزارشی تهیه کرده بودند که نشان داد «تبلیغکنندگان سایه» همسو با احزاب سیاسی، بهویژه بهاراتیا جاناتا، مبالغ هنگفتی را برای انتشار تبلیغات سیاسی غیرمجاز بر روی پلتفرمها در طول انتخابات هند پرداخت کردهاند. هدف بسیاری از این تبلیغات واقعی تأیید استعارههای اسلامهراسی و روایتهای برتریطلبانهی هندو بودند.
متا این ادعا را که اغلب این تبلیغات خطمشیهای آنان را نقض میکنند، تکذیب کرد.
متا پیش از این نیز در هند به عدم جلوگیری از گسترش سخنان نفرتانگیز اسلامهراسانه، دعوت به خشونت و اشاعهی تئوریهای توطئهآمیز ضداسلامی در پلتفرمهای خود متهم شده بود. در برخی موارد پستها منجر به بروز شورشهای واقعی شدهاند.
نیک کلگ، رییس امور جهانی متا اخیرا انتخابات هند را «آزمونی بزرگ» برای این شرکت توصیف کرد و مدعی شد این شرکت شبکهی حقیقتسنجی خود را در تمامی پلتفرمها گسترش داده و در حال کار بر روی ۲۰ زبان هندی است.
دولت مودی در طول یکدهه قدرت، سیاستهای هندوگرایی را پیش برده که بهگفتهی گروههای حقوق بشر، فعالان و مخالفان منجر به افزایش آزار و اذیت و سرکوب اقلیت مسلمان هند شده است.
در این انتخابات، حزب بهاراتیا جاناتا متهم شده که به هدف جذب رأی، علیه مسلمانان به لفاظی پرداخته و به ترس از حملهی مسلمانان به جمعیت هندوها دامن زده است.
مودی در جریان تظاهراتی در راجستان، مسلمانان را «نفوذیهایی» خواند که «فرزندان بیشتری دارند»، اگرچه او بعدا این موضوع را رد کرد و گفت که «دوستان مسلمان زیادی» دارد.