مایکل سیزمار، افسر سابق نیروی دریایی امریکا با اشاره به وضعیت دشوار نظامیان پیشین افغانستان میگوید که اگر طالبان آنان را بازداشت و نکشند، گرسنگی خواهد کشت.
آقای سیزمار که دیشب (چهارشنبه، ۱۱ دلو) در نشست استماعیهی کمیتهی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا صحبت میکرد گفت که نظامیان پیشین افغانستان در کنار نیروهای امریکایی صادقانه خدمت کردند، اما اکنون تنها گذاشته شدهاند.
این افسر سابق نیروهای دریایی امریکا که به نمایندگی از نهادی موسوم به «رفیق» در این نشست صحبت میکرد، گفت که نظامیان پیشین افغانستان و خانوادههای آنان در «سختترین شرایط» زندگی میکنند.
او افزود درحالیکه طالبان فعالانه بهدنبال گرفتاری این نظامیان هستند، آنان توانایی تأمین نیازهای ضروری خانوادههایشان را ندارند.
کاپیتان سیزمار همچنین گفت که آنان موارد زیادی از کشتار و شکنجهی نظامیان پیشین افغانستان را مستند کردهاند.
او بهعنوان نمونه گفت که طالبان یک افسر سابق پولیس افغانستان را در مقابل چشمان شوهرش اعدام کردهاند، دو کودک ۱۲ ساله را پس از سقوط پنجشیر سربریده و دو عضو امنیت ملی پیشین را با وجود داشتن «اماننامه»، به دار آویختهاند.
آقای سیزمار همچنین از یک نظامی پیشین افغانستان به اسم «نورا» نام برد و گفت که او از روند تخلیه بازمانده بود و طالبان در سپتامبر سال ۲۰۲۱ او را شناسایی و در مقابل خانوادهاش کشتند.
او همچنین از شمار دیگر از نظامیان و نیروهای امنیتی پیشین افغانستان نامبرد که توسط طالبان بازداشت و شکنجه شدهاند.
این افسر سابق نیروی دریایی امریکا گفت که نظامیان پیشین افغانستان هنوز امیدوار هستند که توسط امریکا فراموش نشده باشند و ابراز امیدواری کرد که پس از بررسی کنگره، شرایط صدور ویزای ویژهی مهاجرت به امریکا (اسآیوی) برای این افراد تغییر کند.
شمار دیگر از نظامیان پیشین امریکایی در مورد وضعیت نظامیان پیشین افغانستان در نشست کمیتهی روابط خارجی مجلس نمایندگان آن کشور صحبت کردند.
آنان با برشمردن موارد متعدد از قتل، بازداشت و شکنجهی نظامیان پیشین افغانستان توسط طالبان، در مورد خطرات و تهدیدهایی که متوجه این نظامیان و خانوادههایشان هستند، ابراز نگرانی کردند.
الیزابت لن، یک نظامی پیشین امریکا به اعضای کمیتهی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا گفت که نظامیان پیشین افغانستان تحت پیگرد بیرحمانهی طالبان قرار دارند.
امی مارتین، مشاور نهادی موسوم به «مورال کامباس» که خود را نمایندهی نسلی پس از حملات یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ معرفی کرد، به اعضای کمیتهی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا گفت تصمیمی که آنان در قبال همکاران افغان نیروهای امریکایی میگیرد، بر نسل او و نسلهای بعدی تأثیر خواهد گذاشت.
کمیتهی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا روند خروج آن کشور از افغانستان و پیآمدهای آن را بررسی میکند و به این منظور جلسات متعدد استماعیه برگزار میکند.
در این جلسات از نظامیان و مقامهای مختلف امریکایی و شماری از چهرههای افغانستان دعوت میشود که شهادت بدهند.