«جبهه مقاومت ملی افغانستان» در واکنش به قطعنامهی ۲۷۲۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان میگوید که این جبهه از انتصاب یک نمایندهی ویژه برای افغانستان استقبال میکند.
این جبهه امروز (یکشنبه، ۱۰ جدی) با نشر اعلامیهای در ایکس نوشته است: «با توجه به عدم یک حکومت مشروع در افغانستان، ما از انتصاب فرستادهی ویژه سازمان ملل استقبال میکنیم.»
«جبهه مقاومت ملی افغانستان» افزوده است: «ما بر این باوریم که تنها انتخاب یک فرستادهی بیطرف با سطح بالای اعتبار بینالمللی و آشنایی کامل با ماهیت درگیری در افغانستان، با مشورت با طرفهای اصلی درگیری، ممکن است در ایجاد یک روند سیاسی واقعا فراگیر و دموکراتیک مؤثر باشد و تعامل میان افغانستان و ذینفعان بینالمللى را تسهيل نمايد.»
این جبهه همچنین «حضور فعال و بیطرف» دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) و سایر نهادهای زیرمجموعهی سازمان ملل در افغانستان را برای جلوگیری از وخامت بیشتر وضعیت کشور، ضروری دانسته است.
در قطعنامهی اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان از دبیرکل این سازمان خواسته شده است که یک نمایندهی ویژه تعیین کند تا پیشنهادات «ارزیابی مستقل افغانستان» را بدون لطمهزدن به مأموریت یوناما، اجرایی کند.
طالبان با این پیشنهاد مخالفت کرده و گفتهاند تعیین یک نمایندهی ویژه اضافی برای افغانستان «ضرورت» نیست.
«جبهه مقاومت ملی افغانستان» در بخشی از اعلامیهای امروز خود گفته است که از زمان تسلط دوبارهی طالبان، افغانستان با چالشهای بزرگی در زمینههای مشروعیت، بشردوستانه، حقوق بشر، حقوق زنان و دختران، امنیت، قومیت و اقتصاد مواجه است.
در اعلامیهی این جبهه آمده است که «فقدان استراتژی منسجم بینالمللی» در مورد افغانستان باعث وخامت اوضاع کشور شده و به طالبان و سایر گروههای تروریستی کمک میکند که این کشور را به تهدیدی برای صلح، امنیت و ثبات منطقه تبدیل کند.
این جبهه گفته است: «تعامل بیشتر بینالمللی، عمدتا پراکنده با طالبان و تعامل کمتر با مخالفان و قربانیان آنها، که اكثر نفوس افغانستان را تشکیل میدهند، به طالبان این امکان را داده است تا از طریق ماشین جنگیشان كه شامل تیپهای انتحاری است و شبکههای مدارس، تسلط نظامی و ایدئولوژیکی خود را بر کشور تقویت کنند.»
«جبهه مقاومت ملی افغانستان» با اشاره به صدور قطعنامهی شورای امنیت در چارچوب پیشنهادات ارزیابی مستقل افغانستان، گفته است از اینکه این شورا این ارزیابی را بهجای تأیید صریح، صرف «مورد توجه»، هرچند مثبت، قرار داده استقبال میکند.
این جبهه تأکید کرده است: «شورا و همهی کشورهای عضو باید محتاط باشند و زمان بیشتری را برای بررسی ارزیابی مستقل و توصیههای آن، همراه با ارزیابی نظرات همهی طرفها، بهویژه مخالفان سیاسی، مدنی و نظامی طالبان اختصاص دهند.»
«جبهه مقاومت ملی افغانستان» گفته است که بهباور این جبهه، «پرداختن به مسألهی مشروعیت و فراگیر بودن حکومت، اصلاحات عاجل در حقوق بشر و همچنین مبارزه با تروریسم و پایان دادن به مداخلات خارجی باید بر تعامل اقتصادی و امنیتی با طالبان اولویت داشته باشد.»
این جبهه افزوده است: «کمکهای بینالمللی باید مستقیمتر به مردم افغانستان و به دور از سوءاستفادهی طالبان صورت گیرد. تنها پیشرفت واقعی و ملموس در این زمینهها میتواند ادامهی تعامل با طالبان را در سایر زمینهها توجیه کند.»
در قطعنامهی اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان از کشورها خواسته شده است که توصیههای ارزیابی مستقل افغانستان را برای افزایش مشارکت بینالمللی به شیوهی منسجمتر، هماهنگتر و ساختارمندتر، مورد توجه قرار دهند.
این ارزیابی را فریدون سینیرلی اوغلو، هماهنگکنندهی ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان انجام داده است.
این ارزیابی پیش از این نیز با انتقادات گستردهی گروههای سیاسی و مدنی افغانستان مواجه شده بود.
بیش از ۷۰ نهاد مدنی افغانستان در یک نامهی سرگشاده به سازمان ملل متحد گفته بود که این ارزیابی بر اساس «سیاستی با پیشفرض تعامل با طالبان» تهیه شده است.