«شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان» میگوید که طالبان مهاجران و پناهجویان اخراجشده از پاکستان را در «مناطق معین» جابهجا میکنند و این شورا در این مورد «بهشدت نگران است».
این شورا امروز (یکشنبه، ۲۸ عقرب) با نشر اعلامیهی گفته است: «جابهجایی مهاجران برگشت دادهشده در مناطق معین، سیاسیسازی این روند است که امروز و آیندهی همبستگی مردم افغانستان را برهم میزند.»
در اعلامیهی این شورا آمده است: «فرض را بر این بگیریم که در موجودیت تسلط نامشروع طالبان برای مدتی این جابهجایی سیاسی صورت گیرد و ادامه یابد، فردا با تغییر وضعیت افغانستان، آیا این جابهجاشدگان، چانس دوام اسکان در این مناطق را خواهند داشت؟»
«شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان» گفته است که اگر مهاجران و پناهجویانی که از پاکستان اخراج میشوند، شهروندان افغانستان باشند، محل سکونت آنان در کشور مشخص است و باید به همان مناطق اصلیشان اسکان داده شوند.
این شورا در اعلامیهی خود افزوده است: «اگر برنامهای در کار نیست چگونه طالبان، مهاجران برگشت دادهشده را در ولایتهای مشخص، آنهم در شمال افغانستان و ساحات معینی از آن ولایتها جابهجا میسازند. مشخص است که این کار به هدف برهمزدن دموگرافی و بافت اجتماعی مناطق معین صورت میگیرد و برنامهی ویرانگری است که آتش آن هیچکسی، بهشمول طالبان را در امان نخواهد گذاشت.»
«شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان» از سازمان ملل متحد و جامعهی جهانی خواسته است که اسکان مهاجران و پناهجویان اخراجشده از پاکستان را «از طریق یک برنامهی جامع و بیطرف بینالمللی تحت نظارت بگیرند و اجازه ندهند که با سیاسیسازی این روند و طرحهای نفاقافگنانه و نامطلوب گروه طالبان، زمینههای زیست باهمی و امنیت منطقوی با خطر بیشتر روبهرو گردد».
این شورا همچنین اخراج مهاجران و پناهجویان افغانستان از پاکستان را بر خلاف کنوانسیونهای بینالمللی در مورد حقوق پناهندگان دانسته و گفته است که در چهل سال گذشته چنین اخراج دستهجمعی «بیسابقه» بوده است.
در اعلامیهی این شورا آمده است: «حکومت پاکستان دلیل اصلی اخراج مهاجران را استفادهی طالبان از حضور پناهندگان در پاکستان برای تربیت و تقویت گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان میداند، درحالیکه بار این اخراج را نه طالبان که مردم افغانستان متحمل میشوند.»
این شورا گفته است: «طالبان پیش از این نیز در تربیت و حمایت گروههای تروریستی نقش داشتند و در حال حاضر نیز میزبان بیش از بیست و دو گروه تروریستی جهانی اند.»
پاکستان در اوایل ماه اکتوبر و پس از طرح ادعاهایی مبنی بر دست داشتن شهروندان افغانستان در حملات تروریستی در آن کشور، اعلام کرد که مهاجران و پناهجویان بدون اسناد را اخراج میکند و به آنان تا اول نوامبر مهلت داد که آن کشور را ترک کنند.
با پایان این مهلت، پاکستان روند بازداشت و اخراج مهاجران و پناهجویان بدون اسناد را آغاز کرده است و بر اساس گزارش نهادهای سازمان ملل، روزانه هزاران نفر وارد افغانستان میشوند.
طالبان در نقاط مرزی کشور پناهگاههای موقت برای اسکان این مهاجران و پناهجویان ایجاد و اعلام کردهاند که در شماری از ولایتها برای آنان شهرک میسازند و آنان را تا مناطق اصلیشان رایگان انتقال میدهند.
اما گزارشهایی نیز از سوی شماری از رسانهها منتشر شده که طالبان شمار زیادی از مهاجران و پناهجویان اخراجشده از پاکستان را به مناطقی در شمال کشور منتقل کردهاند.