پشت پردهی انتخاباتهای ما
در ششم میزان سال ۱۳۹۸ چهارمین دور انتخابات ریاست جمهوری افغانستان برگزار شد ولی بنابر تقلب گسترده و موانع سر راه شمارش آرا تا دیر زمان کمیسیون موفق نشد که نتیجه قطعی را اعلان کند. در اواسط ماه قوس مطابق نوامبر سال ۲۰۱۹ گرانت کیپن Grant Kippen مسول بخش انتخابات سازمان ملل متحد در افغانستان با ترجمانش وارد اتاق حوا علم نورستانی ریس آن کمیسیون شده جدول را روی میزش گذاشت و گفت عصر امروز همراه با کمیشنران کمیسیون انتخابات، کنفرانس مطبوعاتی دایر کرده و اشرف غنی را با کسب ۵۷ درصد آرا برنده انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۹ اعلان کند.
حوا علم نورستانی با دیدن جدول دکه خورده گفت چطور امکان دارد تا این کار را انجام دهم در حالیکه نتیجه شمارش آرا تا حال نهایی نشده است؟ گرانت کیپن گفت “هنوز مردم افغانستان از انتخابات آزاد ریاست جمهوری فاصله زیاد دارند و همینکه مردم آموختند چطور پای صندوق های رای بروند کلانترین موفقیت است و سالهای طولانی بکار است تا کشوری جهان سومی مانند افغانستان بتواند رییس جمهور را به اساس رای آزاد و شفاف مردم انتخاب کند. در کشورهای دیگر نیز چنین شده است تا که دموکراسی به پختهگی رسید. شما نباید از کشورهای که دیموکراسی در آنجا نهادینه شده، تقلید نمائید نتیجه انتخابات از میان صندوق های رای معلوم نخواهد شد. ” وی اضافه کرد که پس از هر انتخابات در هر جای دنیا سر و صدا هایی خواهد بود اما مشکلی نیست و حل شدنی است قابل نگرانی نخواهد بود و فعلا افغانستان در مرحله تمرین دموکراسی است.
حوا علم نورستانی می خواست دلیل بیاورد ولی گرانت مانند اینکه با کارمند پایین رتبه یک کشور مستعمره صحبت کند جملات تحقیر آمیز دیگر به زبان آوده اتاق را ترک کرد.
خانم نورستانی کنفرانس را دایر نکرد و اینکه چه مانع اعلان برنده شدن اشرف غنی به درصدی ۵۷ طبق خواسته و هدایت مسئولین ملل متحد گردید، سوالی است که باید خانم نورستانی وجیبه ملی خویش را در برابر تاریخ افغانستان انجام دهد و جریان ماجرا را بنویسید.