دختران سرزمین ما در این ایام به جای آکسیجن، غم واندوه ودرد را تنفس میکنند.
۱۶حوت، تاریخی که هرسال در این برج دختران باعزت کشورم بادنیای از آرمان و امید برای آیندهای با سعادت خود، گامهای متین را در راستای فراگیری علم ودانش بر میداشتند.
و اما درین دوسال اخیر به دلیل محرومشدن دختران از حق تحصیل توسط طالبان تمام جغرافیای مان را سوگ فرا گرفته وهمه درخاموشی، غم و مرگ تدریجی این تبعیض را تجربه میکنند.
طالبان برخلاف تمام آموزه های دین مقدس اسلام، سازمان های بین المللی و خلاف تمام اصول انسانی و بشری درین مدت دوسال دختران را از آموزش منع کردهاند و با سیاسیسازی مساله آموزش زنان، متاسفانه آرزوهای دختران سرزمین ما را پرپر نمودند.
تعلیم وفراگیری دانش یکی از عمده ابزارهایی است که هرانسانی می تواند تنها به وسیلهای آن به شناخت حق نایل شود و در پیرامون زندگی و چگونگی خلقت کنکاش و تحقیق نماید. از این رو علم در دین اسلام اهمیت و جایگاه ویژهی دارد و در آیات قرآن و احادیث فراوانی مسلمانان به فراگیری علم ترغیب شده اند.
خداوند بزرگ می فرماید:
“آیا برابراند آنانیکه میدانند وآنانیکه نمیدانند؟”سوره زمر(آیه۹)
“ازمیان بندگان خداوندج ، تنها دانشوران از او خوف و خشیت دارند”.سوره فاطر(آیه ۲۸)
“بخوان.و پروردگار تو بس گرامی است. همان که انسان را آموزش داد.و به انسان چیزی را که نمی دانست آموخت.”سوره علق (آیه ۳-۵)
تمام این آیات مبارکه نشان دهنده اهمیت اساسی علم ودانش است و به همین صورت احادیث زیادی نیز دراین رابطه نقل شده است که پیامبر گرامی ما می فرمایند:
«یادگیری علم برهرزن ومرد مسلمان فرض است».و نیز جناب پیامبرگرامی امت خود را برای کسب دانش و تلاش در این راه دعوت میکند ومی فرمایند که : «بجوئید علم را اگرچه در چین باشد.»
در اعلامیه ها وکنوانسیون های بین المللی نیز حق تحصیل برای زنان و مردان تصریح گردیده و به صورت روشن مشخص شده است. طوریکه ماده نهم اعلامیه حقوق بشراسلامی می گوید: «طلب علم یک فریضه بوده وآموزش یک امر واجب می باشد.»
ماده (۲۶)اعلامیه جهانی حقوق بشر درمورد حق تعلیم وتربیه چنین صراحت دارد :
الف) هرکس حق دارد از تعلیم و تربیه استفاده کند. تعلیم و تربیت باید دست کم در مورد آموزش ابتدایی و اساسی رایگان باشد. تعلیمات عالیه باید برای همه و بنابه شایستگی هرکس امکان پذیر باشد.
ب)هدف تعلیم و تربیت باید شگوفایی کامل شخصیت بشری و تقویت احترام به حقوق بشر وآزادی های اساسی باشد. تعلیم و تربیت باید حسن تفاهم و گذشت و دوستی بین همه ملت ها و گروه ها ازهر نژاد و دین را فراهم نموده و همچنین گسترش فعالیت های سازمان ملل متحد را برای حفظ صلح تسهیل کند.
حال باتوجه به مباحث بالا و جایگاه و ارزش علم و دانش در دین اسلام و قوانین بین المللی، طالبان متعهد برهیچ حکم و قانونی نمی باشند و به همین دلیل این گروه را نمی توان به عنوان یک حکومت شناخت. چرا در هیچ نوع از نظام های سیاسی معاصر حتی همین نظام های اقتدارگرا و غیر دموکراتیک چنین چیزی وجود ندارد .در حکومت های که حتی دارای ساختار سیاسی دموکراتیک نیستند با آن هم آموزش حق اساسی زنان و مردان آن سرزمین محسوب می گردد.
از این جهت مطالبه ای مان از قشر نخبه افغانستان این است که با اعمال فشار برجامعه جهانی وسازمان ملل در داخل و بیرون از افغانستان تلاش کنند به عنوان گروه فشار خواسته های زنان افغانستان را به آن ها انتقال داده و جایگاه و رسالت خویش را در مقابل شهروندان افغانستان در این مقطع حساس تاریخی فراموش نکنند.