بر مبنای نصوص واضح و محکم قرآن کریم و سنت پیامبر اکرم – صلی الله علیه و آله و سلم – اجماع امت و احکام شریعت، در جامعه اسلامی، انسان بودن و مسلمان بودن اساس شهروندی یا تابعیت است و هیچ انسانی بر انسان دیگر بر اساس قوم و زبان، در پیشگاه قانون امتیاز ذاتی و برتری ندارد.
همه انسانها با هم برابر اند، همه اقوام و نژادها دارای حیثیت و جایگاه مساوی اند، تبعیض و برتری طبقاتی وجود ندارد.
فکر باطل تقسيم مسلمانان به اکثريت و اقليت قومی و تبعیض در تعامل و توزيع امتیازات و مناصب بر اساس آن یک پديده وارداتی مبتنی بر فلسفه سیاسی و نشنلیزم قومی غربی است که مانند بسا افکار منحرف دیگر از اروپا به کشور های اسلامی در عصر انحطاط و استعمار وارد و تحمیل شده است.
مسؤوليت ها و حقوق فردی است نه قومی، نژادی، سمتی، طبقاتی و جنسیتی.
اگر کسی منصب، فرصت و امتیازی بدست می آورد، نتیجه ی تلاش، استعداد و زحمت وی است نه ثمر و محصول وابستگی وی به قوم، نژاد، زبان، جنس، طبقه و منطقهی معین و مشخص.
از نظر اسلام همه مسلمانان «برادر» و «برابر» اند، ازین رو در جامعه اسلامی اصل و تصوری برای تقسیم مسلمانان به “اکثریت” و “اقلیت” بر مبنای قوم و نژاد وجود ندارد و معیار تفاضل و برتری “پرهیزگاری و تقوی و اهلیت ” است نه کثرت و قلت عددی افراد و اقوام.
«يا أيها الناس، إنا خلقناكم من ذكر و أنثى و جعلناكم شعوبا و قبائلا لتعارفوا إن أكرمكم عند الله أتقاكم..» سورة الحجرات.
اي مردم
ما شما را از یک مرد و زن (یعنی آدم و حوا) آفریدیم و باز شما را مردمان و قبائل(نژاد ها، اقوام، زبان هاو فرهنگ. هاو…) گردانیدیم تا یکدیگر را بشناسید.
“إنما المؤمنون إخوة..” سورة الحجرات.
بدون شک مؤمنان برادر یکدیگر اند.
“الناس سواسية كأسنان المشط..” الحديث
مردم مانند دندانه های شانه باهم برابر اند.
“كلكم لآدم و آدم من تراب، ألا لا لفضل لعربي على أعجمي،و لا لأعجمي على عربي، و لا الأبيض على الأسود و لا الأسود على الأبيض… “الحديث.
همه شما فرزندان آدم استيد، و آدم از خاک آفریده شده، هیچ عربی بر غیر عرب، و هیچ عجمی بر عرب، و هیچ سفید پوستی بر سیاه پوست، و هیچ سیاه پوستینی بر سفید پوست بر تری ندارد..
تقسیم مسلمانان در جامعه به اکثریت و اقلیت هیچ اصل دینی و شرعی ندارد و برتری خواهی و امتیاز طلبی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بر این بنیاد باطل و نا روا، باطل و نا روا است.
بر علاوه باطل بودن تبعیض و تقسیم مسلمانان به اکثریت و اقلیت قومی از نظر شرع، از دید انسانی، اخلاقی و قانونی نیز، این تبعیض و تقسیم مردود است.
اكثريت خواندن يك قوم و اقلیت خواندن اقوام یک کشور و جامعه اسلامی و تبعیض میان آنان در تعامل و امتیازات، در حقیقت یک نوع توهین و تحقیر به بخشی از انسانها و مسلمانان که شهروندان متساوی الحقوق کشور اند، است.
تبعیض در تعامل با شهروندان جامعه ی اسلامی- مانند توزيع حقوق و تعیین در وظايف دولتی – بر اساس پندار جاهلی تقسیم مسلمانان در جامعه و کشور اسلامی بر اساس کثرت و قلت عددی نژاد و قوم، با نص و روح نصوص اسلامی و ارزش های مثبت انسانی و اخلاقی در تناقض و تصادم است و سبب ایجاد فتنه، ظلم، بی عدالتی، تبعیض، حق تلفی، کینه، نفرت، جنگ، بی ثباتی و عقب ماندگی می شود.
آنانی که بر تبعیض میان مسلمانان و تقسیم ملت واحد بر اقلیت و اکثریت عددی اصرار می ورزند لطفا در کنار تفسیر نصوص دیگر قرآن کریم و سنت نبوی، تفسیر سوره مبارکه “التکاثر” را به دقت بخوانند.
اصطلاح “اقليت ” بار منفی و معنای منفی دارد و از نظر اسلام هيچ مسلمانی در کشور خود بر اساس قوم، مذهب و زبان اقليت و شهروند درجه دوم نيست.
از همه مهمتر این که تقسیم اگر دید و موقف سیاسی شخص و یا گروهی باشد،نباید آن را به پای اسلام و شريعت اسلامی بنويسند زيرا موقف اسلام در مورد برابری و مساوات مسلمانان در پیشگاه خداوند ، شریعت و قانون و توزیع حقوق و وجایب بر اساس عدل ، تقوی و اهلیت بصرف نظر از تعلقات و وابستگی های قومی چنان واضح و روشن است که هیچ جدال و انکار و تحريف را نمی پذیرد.
اشخاص و جهت های که از آدرس اسلام و شريعت سخن می گويند و داعیهی اسلام و نظام اسلامی دارند باید در موقف گيري ها و اظهارات شان جانب علم و احکام شرعی را رعايت نموده و با علم و درايت و مراعات جانب احتیاط سخن بگويند و از سقوط در منجلاب قوم پرستی و نشنلیزم نژادی و زبانی که جاهليت مدرن است اجتناب کنند و اگر زلت و سقط لسان و اشتباه در تعبیر بگونه ی غیر عمدی در سخنان شان در کار باشد باید بلا درنگ سخنان خود را تصحيح کنند و به توضيح لبس و خطا بپردازند زیرا موقف و سخن یک شخص در مقام مسؤوليت،موقف و سخن یک جهت و جريان و گاهی نظام و دولت است و بر آن آثار منفی و فتنه ها مرتب می شود .
در کشور عزیز ما افغانستان که ۹۹،۹۹ فیصد مردم آن- الحمد لله – مسلمان،برادر،ملت واحد و متساوی الحقوق و الواجبات اند،هيچ قومی در هیچ نقطه ی وطن عزیز ما اقليت نیست.
ألا هل بلغت..أللهم اشهد..