زنان معترض افغانستان در آستانهی برگزاری نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد افغانستان، با ارسال یک نامهی سرگشاده به این شورا، خواستار واردکردن «فشار بیشتر و مؤثرتر» بر طالبان شدهاند.
در نسخهای از این نامه که به دست رسانهها رسیده، آمده است که این فشارها میتواند شامل ممنوعیت سفر، عدم تعامل و تحریم باشد.
زنان معترض در نامهی خود گفتهاند: «طالبان از رأس تا قاعده در جنایات ضد بشری دست دارند و تقسیم آنان از سوی برخی سازمانها و حلقات به میانهرو و تندرو نباید مدار اعتبار برای سازمان ملل باشد.»
در این نامه آمده است که «سازمان ملل منشور و ارزشهایی را که براساس آن بنا یافته، نباید در تعامل با طالبان زیر پا بگذارد»؛ زیرا به هر مقدار که جهان در برابر این گروه کوتاه بیاید، وضعیت بشری بدتر میشود.
آنان از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستهاند که در کنار زنان افغانستان بایستد و بر مبنای ارزشهای حقوق بشری، منشور سازمان ملل و کنوانسیونهایی که «تبعیض و حذف سیستماتیک زنان را پوشش میدهد، رفتار کند و فشارهای بیشتری را بر طالبان وارد نماید».
زنان معترض افغانستان در نامهیشان از دعوت اعضای طالبان به شماری از نشستهای بینالمللی در مورد افغانستان انتقاد کردهاند و مخالفت شان را با هر نوع بحث برای تعامل و به رسمیتشناسی این گروه اعلام نمودهاند.
آنان در این نامه از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستهاند که زمینه و فرصت بررسی «جنایات ضد بشری طالبان» توسط دادگاه کیفری بینالمللی را فراهم کند و برای آزادی زنانی که در زندان طالبان هستند، تلاش نماید.
زنان معترض افغانستان از گزارش جدید ریچارد بنت در مورد افغانستان نیز استقبال کرده و خواستار ایجاد یک کارشیوه برای رسیدگی به آن شدهاند.
ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان در تازهترین گزارش خود گفته است که طالبان بیش از ۵۰ فرمان محدودکننده علیه زنان و دختران افغانستان صادر و تبعیض گسترده و سیستماتیک را علیه آنان اعمال کردهاند.
این گزارش قرار است در پنجاهوسومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که فردا در جنیوا برگزار میشود، ارائه شود.