گروههای امدادرسانی میگویند که امکان تخلیه همه ساکنان شهر وجود ندارد.
همزمان رئیس آژانس سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی، انروا، گفت: «احساس اضطراب و وحشت فزایندهای در رفح وجود دارد».
فیلیپ لازارینی به خبرنگاران در بیتالمقدس گفت: «مردم به هیچ وجه نمیدانند پس از رفح به کجا بروند.»
«هر عملیات نظامی در مقیاس بزرگ وسط چنین جمعیتی، فقط یک برگ دیگر بر تراژدی بیپایانی که در جریان است خواهد افزود.»
مقامهای بهداشتی حماس در غزه اعلام کردند که حملات هوایی رژیم اسرائیل به غزه در روز جمعه به مرگ حداقل ۱۵ نفر از جمله هشت نفر در رفح منجر شده است. اسرائیل هنوز اظهار نظر نکرده است.
گردا الکورد، مادر دو فرزند که میگوید شش بار در طول جنگ مجبور به جابجایی شده است، گفت که انتظار حمله رژیم اسرائیل را داشت اما امیدوار بود قبل از وقوع آن دو طرف به یک توافق آتشبس دست یابند.
او از خانه یکی از بستگانش در شهری که با ۲۰ نفر دیگر در آن زندگی میکند به رسانه ها گفت: «اگر آنها به رفح بیایند، برای ما نقطه آخر خواهد بود، مثل اینکه منتظر مرگ باشیم. جای دیگری برای رفتن نداریم.»
جو بایدن، رئیسجمهور امریکا، روز پنجشنبه بدون اشاره مستقیم به رفح گفت که اقدامات رژیم اسرائیل در غزه «زیاده از حد» بوده است.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، هم گفت که ارتش رژیم اسرائیل «در آنجا یا هر جای دیگری که عملیات انجام میدهد تعهدی ویژه دارد تا مطمئن شود که حفاظت از جان غیرنظامیان بیگناه را در محاسبات خود وارد میکند.»
او گفت: «عملیات نظامی در حال حاضر برای مردم فاجعه خواهد بود و این چیزی نیست که ما از آن حمایت کنیم.»
به گفته مقامهای رژیم اسرائیلی بیش از ۱۲۰۰ نفر در جریان حملات حماس به جنوب اسرائیل در روز ۷ اکتبر کشته شدند.
به گفته وزارت بهداشت حماس بیش از ۲۷ هزار و ۹۰۰ فلسطینی در جنگی که اسرائیل در واکنش به آن آغاز کرد، کشته و دست کم ۶۷ هزار نفر زخمی شدهاند.