«جبهه آزادی افغانستان» در واکنش به درخواست شورای امنیت سازمان ملل برای تعیین نمایندهی ویژه از سوی دبیرکل این سازمان گفته است که مأموریت این فرستاده باید در مشوره با نیروهای سیاسی و نظامیان مخالف طالبان و جریانهای همسو با دموکراسی و حقوق بشر تهیه شود.
شورای امنیت اخیرا با تصویب قطعنامهای دربارهی افغانستان از دبیرکل سازمان ملل متحد خواسته است که در مشوره با اعضای این شورا، بازیگران و ذینفعان مرتبط به افغانستان یک نمایندهی ویژه در امور این کشور تعیین کند.
طالبان از قطعنامهی شورای امنیت ابراز ناراحتی کرده و تعیین نمایندهی ویژه را نیز غیرضروری دانستهاند.
این موضوع بخشی از گزارش فریدون سینیرلیاوغلو، هماهنگکنندهی ویژه سازمان ملل متحده بود. هدف قطعنامهی شورای امنیت، اجرای پیشنهاد گزارش سینیرلیاوغلو است.
«جبهه آزادی افغانستان» که فعالیت مسلحانه علیه طالبان دارد، این قطعنامهی شورای امنیت را «نشانهی مثبتى از توجه اين شورا در قسمت رسيدگى به وضعیت بغرنج» افغانستان خوانده است.
این جبهه در نامهای عنوانی سازمان ملل یادآوری کرده است که برجستهترشدن نقش سازمان ملل متحد در مديريت روند گذار سياسى، از اساسیترین نیازهای افغانستان برای جلوگیری از تبدیلشدن این کشور به لانهی امن گروههای تروریستی و تهدید بالفعل برای ثبات و امنیت جهان است.
«جبهه آزادی افغانستان» گفته است که تعیین نمایندهی ویژه دارای صلاحیتها، برنامه و دورنمای مشخص، در ترسیم چشمانداز آیندهی افغانستان از اهمیت بالایی برخوردار است.
در نامهی این جبهه آمده است: «با آنکه صدور قطعنامهی شورای امنیت ملل متحد، یک گام مثبت است، اما تعريف چگونگی مأموریت (Mandate) فرستادهی ويژه سازمان ملل امری مهمتر است. مأموریت فرستادهی ويژه سازمان ملل متحد بایست در مشوره با نیروهای سیاسی-نظامی مخالف طالبان و همسو با دموکراسی و حقوق بشر تهیه و ترتیب شود.»
«جبهه آزادی افغانستان» همچنین در نامهی خود گفته است که تأکید روی ادامه و افزایش تعامل با طالبان بدون توجه به ماهیت عملکرد این گروه، «همانگونه که در سه سال گذشته هیچ کمکی به حل مسأله و کاهش بحران نکرده، در وضعیتی که شرایط تعامل روشن نیست، در آینده نیز نتیجهی مثبتی در پی نخواهد داشت».
این جبهه علاوه کرده است که جامعهی جهانی و در رأس سازمان ملل متحد باید بدون اتلاف وقت دربارهی آیندهی افغانستان گفتوگو و تعامل با نیروهای سیاسی-نظامی مخالف طالبان، جنبش زنان و دیگر جریانهای باورمند به دموکراسی، اصول و ارزشهای مندرج در منشور سازمان ملل متحد را آغاز کند.
«جبهه آزادی افغانستان» اضافه کرده است که تأکید جامعهی جهانی روی رعایت حقوق بشر، حق آموزش و کار زنان، اقلیتهای مذهبی و قومی در افغانستان «به هیچ عنوان» راهحل مشکلات افغانستان نیست.
این جبهه تأکید کرده است که مأموریت نمایندهی ویژه سازمان ملل برای صلح افغانستان باید فراتر از تحقق حكومتدارى فراگير با محوريت طالبان تدوین شود و روى گذار به یک نظام منتخب و مردمى تمرکز کند.
«جبهه آزادی افغانستان» در نامهی خود وضعیت افغانستان زیر سلطهی طالبان را «شبیه آرامش پیش از توفان توصیف کرده و گفته است که چشمپوشی از بحران بشری، ناداری، بیکاری، استبداد، محرومیت و تبعیض و افتراق فزایندهی اجتماعی، نه تنها آیندهی افغانستان را تاریکتر میسازد، بلکه فضا و زمینهی سربازگیری و مانوردهی گروههای افراطی همخوان با طالبان را در افغانستان نهادینه میسازد.