معاون سیاسی ریاستالورزای طالبان میگوید که از «برکت» این گروه شمار زیادی از مدارس دینی در افغانستان فعال شده است.
عبدالکبیر ادعا کرد که در گذشته ایجاد مدارس دینی در افغانستان «جرم» پنداشته میشد، اما اکنون علما با خیال آسوده تدریس میکنند.
او توضیح نداد که در چه زمانی ایجاد مدرسه دینی در افغانستان جرم پنداشته میشد.
صفحه ارگ تحت کنترول طالبان روز پنجشنبه، ۱۳ ثور، نوشت که مولوی عبدالکبیر در مراسم افتتاح دوره جدید تعلیمی یک مدرسه دینی به نام جامعه الریاضالعلوم در کابل شرکت کرده است.
آقای عبدالکبیر در این مراسم نسبت به افزایش شمار مدارس دینی در افغانستان در حاکمیت طالبان ابراز خرسندی کرده است.
پس از قدرتگیری طالبان در افغانستان و براساس فرمان منسوب به ملا هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان، این گروه به طور گستردهای به اعمار مدارس دینی پرداخته و در مواردی ساختمانهای مکاتب را نیز به مدارس دینی تبدیل کرده است.
افزایش روز افزون مدارس دینی در افغانستان و جذب جوانان و نوجوانان در این مدارس، موجب نگرانی نهادهای حقوق بشری و بینالمللی شده است.
پیشتر دفتر بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) در اواسط سال جاری اعلام کرد که حدود هزار مدرسه دینی جدید در وزارت حج و اوقاف طالبان ثبت شده است.
احمدضیا سراج، رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان ماه گذشته در مقالهای که به افغانستان اینترنشنال فرستاده بود، نوشت در حال حاضر بیش از یک میلیون طالب در مدارس دینی درس میخوانند و قرار است تا سه سال آینده نیم میلیون نفر از این مدارس فارغالتحصیل شوند.
مولوی عبدالکبیر مدعی شد که طالبان مخالف تحصیلات عصری نیست و «برخلاف تبلیغات افراد مغرض، نسبت به هر زمان دیگر برای تعلیمات دینی و عصری زمینه فراهم شده است.»
این مقام طالبان در حالی از فراهم شدن زمینه آموزشهای عصری سخن میگوید که دروازههای مکاتب به روی دانشآموزان دختر بالاتر از صنف ششم بسته است.