نقض حقوق مردم فلسطین و اشغال اراضی فلسطینیان بیش از هفتادسال است که از سوی رژیم صهیونیستی در حال اجرا بوده و این رژیم در این مدت، وحشیانهترین جنایتها را علیه این مردم مرتکب شده است.
البته حدود شش ماه پیش و با عملیات نظامی که نیروهای فلسطینی به نام «طوفان الاقصی» در صبح شنبه ۷ اکتبر، (۱۵ میزان) علیه اشغالگران آغاز کردند، ادامه جنگی بود/ است که سالهاست اشغالگران علیه مردم فلسطین به راه انداختهاند. طوفان الاقصی درواقع، واکنشی بود به ۷۰ سال جنایت و غصب اراضی از سوی رژیم اسراییل که در ادامه مطلب بهصورت مختصر به این وقایع پرداخته و همچنین علل و عوامل عملیات طوفان الاقصی را بررسی کرده و درنهایت به جنایات شش ماه گذشته رژیم اسراییل نیز اشاره خواهد شد.
اول؛ چگونگی شروع جنایات صهیونیستی علیه ملت فلسطین
در سال ۱۹۱۷م با اعلامیه و طرح بالفور، وزیر خارجه وقت انگلیس، زمینهی اشغال فلسطین و غصب اراضی این ناحیه زمینهسازی گردید. این طرح هرچند که تا جنگ جهانی دوم، باتوجه به اتفاقات بزرگتر جهانی ازجمله ظهور آلمان نازی، درگیری انگلیس با امپراتور عثمانی و جنگ دوم جهانی موفقیتآمیز نبود، اما بعد از جنگ جهانی دوم و با تأسیس کشور صهیونیستی(اسرائیل) در ۱۹۴۸م که حمایت امریکا را نیز با خود داشت، اشغال و تصرف سرزمینها وارد مرحلهی تازه و جدی گردیده و یهودیان از سراسر دنیا بهویژه اروپای شرقی، با پشتیبانی امریکا و انگلیس بهسوی سرزمینهای فلسطینی سرازیر شدند.
بنابراین، سرزمین فلسطین بر اساس یک توطئه ضد انسانی غربی با سردمداری انگلیس و آمریکا در دهۀ ۴۰ قرن بیستم، از ملت آن غصب و بهزور سلاح و کشتار و فریب، به جماعتی که عمدتاً از کشورهای اروپایی مهاجرت دادهشدهاند، واگذار شد. این غصب بزرگ که در آغاز با کشتارهای جمعیِ مردم بیدفاع در شهرها و روستاها و راندن مردم از خانه و کاشانهشان به کشورهای هممرز همراه بود، در طول بیش از هفت دهه همچنان ادامه یافته است.
دوم؛ آغاز مصادره اراضی و شروع کشتار فلسطینیان
با شروع اشغال رسمی فلسطین در بین سالهای ۱۹۴۸ تا ۱۹۵۰ بیش از ۵۳۰ شهر و روستای فلسطینی تخریب شد. بسیاری از این تخریبها به این دلیل رخ میداد که فلسطینیهای آواره نتوانند به خانههای خود بازگردند. در طول ۷۵ سال اخیر بیش از ۱۰۰ هزار فلسطینی با گلوله مستقیم به شهادت رسیده و یکمیلیون نفر نیز دستگیر شدند.
در تاریخ ۱۵ ماه می ۱۹۴۸ گروههای یهودی شامل هاگانا واشترن و پالماخ که تحت نظارت و آموزش انگلیسیها بودند حملات خود را به شهرها و روستاهای فلسطینی آغاز کردند. طبق آمار موجود، بیش از ۷۰۰ هزار فلسطینی یعنی نزدیک به نیمی از جمعیت فلسطینیان در آن زمان از خانه و کاشانه خود آواره شدند و ۴۰۰ تا ۶۰۰ روستای فلسطینی کاملاً تخریب گردید.
فلسطینیهایی که در روز نکبت از سرزمین خود آواره شدند به کشورهای همسایه همچون اردن و مصر و لبنان و سوریه رفتند و تا امروز در اردوگاههای آوارگان زندگی میکنند و منتظر روز بازگشت هستند. روزی که هرگز فرا نرسیده و در مقابل سرزمینهای بیشتری از فلسطینیان غصب شده است.
سوم؛ وقوع طوفان الاقصی و عملیاتی که از دل وقایع ۷۰ سال گذشته بیرون آمد
فلسطینیها به این نتیجه رسیدهاند که در ۷۰ سال گذشته از یکسو هرروز سرزمینهای بیشتر را ازدستدادهاند و اسراییل به شهرکسازی، بدون هیچگونه تمکین به حقوق فلسطینیان و مصوبههای بینالمللی ادامه میدهد از سوی هم، هیچ گشایشی از طریق مذاکرات برای رهایی از ظلم تحمیلشده وجود ندارد. بنابراین و بر اساس همان مثل معروف (مرگ یکبار، شیون یکبار) عملیات طوفان الاقصی را در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز و اجرایی کردند. به گفته کارشناسان، طوفان الاقصی و جنگ فلسطین و رژیم اسراییل در طول ۷۰ سال گذشته و بهویژه چند ماه اخیر، یک نبرد نابرابر بوده است. زیرا اسراییل دارایی ارتش قدرتمند و حمایت جهانی بوده و فلسطینیان یک نیروی مدافع و مقابله گر.
بروی روشنسازی این نابرابری در اینجا فقط به بخشی از اقدامات ضد بشری ارتش اسراییل که در طول نزدیک به شش ماه گذشته که در غزه مرتکب شدهاند، به نقل از مرکز اطلاعرسانی فلسطین و گزارش رسانههای جهانی ازجمله الجزیره و تسنیم بهصورت فهرستوار اشاره میشود:
- ارتش رژیم صهیونیستی از ۸ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۷ مارچ ۲۰۲۴؛ ۲۷۲۵ کشتار و جنایت را در نوار غزه مرتکب شده است.
- در مدت پنج ماه حملات مداوم ارتش اسراییل، حدود ۳۹ هزار نفر شهید و مفقودشدهاند که از این میان هویت ۳۲۵۶۰ نفر تثبیت و به بیمارستان منتقلشدهاند.
- بر اساس آمار مرکز اطلاعرسانی غزه، ۷ هزار نفر همچنان مفقود و زیر آوار بوده و ۱۳۵۵۰ نفر از شهدا کودک هستند.
- بر اساس گزارش سازمان امداد و نجات ملل متحد، در چند هفته گذشته، ۲۳ کودک درنتیجه سوءتغذیه و کمآبی در غزه به شهادت رسیدهاند.
- طبق آمار منتشر از اسامی شهدای غزه از سوی مرکز آمار فلسطین، ۹۰۰۰ نفر از شهدا زن بوده و همچنین ۳۶۴ نفر از کادر درمانی و پزشکی در غزه از سوی رژیم اسراییل به شهادت رسیدهاند.
- بر مبنای آمارها، در پنج ماه گذشته ۴۸ نفر از نیروهای امداد ازجمله کارمندان سازمانملل (آنروا) و ۱۳۳ خبرنگار شهید شدهاند.
- مرکز آمار فلسطین، در هفته گذشته اسامی ۷۳۱۰۰ نفر زخمیان غزه را منتشر کرد. به گفته این مرکز، ۷۲ درصد قربانیان جنگ غزه زن و کودک هستند.
- طبق گزارش هفتهی گذشته این نهاد فلسطینی؛ ۱۷ هزار کودک در غزه والدین خود یا یکی از آنها را در جنگ از دست دادند همچنین ۱۱ هزار مجروح فلسطینی وضعیت وخیمی دارند و نیازمند اعزام به خارج هستند. از سوی هم ۱۰ هزار بیمار مبتلا به سرطان با خطر مرگ مواجه هستند.
- بر اساس این گزارش، ۷۰۰ هزار نفر به دلیل آوارگی و بیسرپناهی به بیماریهای مسری مبتلا شدهاند، ۶۰ هزار زن باردار به سبب نبود مراقبت پزشکی درخطر هستند و ۳۵۰ هزار نفر مبتلابه بیماریهای مزمن هم به سبب نبود دارو درخطر نابودی هستند.
- به گفته این نهاد، از سوی هم ۲۶۹ نفر از کادر پزشکی و ۱۰ خبرنگار که اسامی آنان اعلام شده، از سوی اسراییل بازداشت شدهاند.
- همچنین دو میلیون نفر در نوار غزه آواره، ۱۶۶ مرکز دولتی تخریب، ۱۰۰ مدرسه و دانشگاه کاملا منهدم، ۲۱۹ مسجد و ۳ کلیسا بهصورت کامل ویران و ۷۰ هزار واحد مسکونی با خاک یکسان شده است.
- بر مبنای گزارش مرکز آمار فلسطین، در پنج ماه گذشته، اسرائیل، ۷۰ هزار تن مواد منفجره بر سر مردم غزه فروریخته و بیش از ۲۰۰ بیمارستان را هم بهصورت کامل تخریب کرده است.
این آمار فقط بخشی از جنایاتی ضد بشری میباشد که طی نزدیک به شش گذشته رژیم اسراییل در غزه مرتکب شده است؛ درحالیکه اگر وقایع ۷۰ سال گذشته را بر اساس آمارها مرور کنیم، قطعا به نتایج وحشتناکتری میرسیم که در کنار این موارد اخیر مصداق بارز جنایت علیه بشریت است.
ادامه دارد…