دکتر عبدالطیف پدرام رهبر حزب کنگره ملی در برنامه ای تحت عنوان “آیا مسئله فلسطین به ما ربط دارد” گفت که مسئله فلسطین یک مسئله انسانی است و به همه بشریت ارتباط دارد. وی خطاب به کسانیکه در افغانستان میگویند که فلسطین به ما ربط ندارد، گفت: اگر می گویید که فلسطین به ما ربط ندارد، شما چرا از جهان کمک میخواهید و از کشورهای دیگر تقاضا میکنید که به شما پناه بدهند. وی همچنین افزود که شهید هنیه در حوزه تمدنی فارسی زبانها به شهادت رسید و رژیم اسرائیل مهمان ما را به شهادت رساند که باید پاسخگو باشد.
گفتگوی توییتری تحت عنوان “آیا فلسطین به ما ربط دارد؟” با حضور دکتر عبدالطیف پدرام، رهبر حزب کنگره ملی، در اسپیس توییتر پایگاه خبری تحلیلی روایت برگزار گردید.
دکتر پدرام در این برنامه گفت: در ادیان مختلف این باور وجود دارد که هیچ انسانی نمی تواند در درد دیگران شریک نباشد. و هم چنان اشاره کرد به همان شعر سعدی که بنی آدم اعضای یکدیگر اند/ که در آفرینش ز یک جوهر اند. به گفته وی فرق انسان و حیوان همین است که انسان همدردی میکند و داوری میکند.
آقای پدرام افزود: گذشته از مسلمان بودن، آیا ما به عنوان یک انسان این مظالم هفتاد و چند ساله را درک نمیکنیم؟ چطور انسانی باشد که این مظالم را ببیند و همدردی نکند. و این مربوط تنها به فلسطین نیست. با تمام مردم جهان که تحت ستم هستند باید همدردی کرد.
وی همچنین راجع به مقاومت غزه و نگاه جهان به وقایعی که در آنجا اتفاق افتاده و در حال وقوع است، گفت: غزه امروز جهان را از هر لحاظ دو قطبی کرد. در حالیکه ما در عصر مدرن زندگی میکنیم، اما وقایع غزه ما را به قرون وسطی و تاریک برده است. این پرسش جدی مطرح است که این چنین فاجعه در این قرن و زمان صورت میگیرد؟
به گفته آقای پدرام: “بعد از فجایع غزه ما چطور تمدن اروپایی را باور کنیم؟ در اروپای که سخن از تمدن است اما با رفتار متفاوت در قسمت مهاجران مواجه هستیم. با اوکراینی ها طور دیگر برخورد میشود و با افغانستانی ها و مهاجران دیگر گونه ی دیگر. آیا این عدالت و نشانه تمدن اروپایی است.”
رهبر حزب کنگره ملی در پاسخ به این پرسش که چرا با فلسطینی ها همبستگی میکنیم، گفت: گذشته از مسئله انسانی قضیه، هزاران افراد به شمول فلسطینیها از کشورهای اسلامی در دوران مجاهدین علیه روسها با ما و مردم افغانستان همکاری کردند و در جبهات حضور داشتند و در داعیه ما شریک بودند. و این داعیه روشن بود که مبارزه با اشغال شوروی سابق بود.
وی همچنین با زیرسوال بردن این سخن مخالفان طالبان که گروههای فلسطینی چرا با آنان روابط ندارد و به نوعی دیگر همراهی نمی کنند، گفت که مخالفان طالبان چه داعیهی دارند که گروههای آرمانی مبارز با آنان همراه شوند؟
آقای پدرام با انتقاد از گروههای مخالفان طالبان گفت که وقتی این گروه ها به امریکا آویزان است و منتظر است که آمریکا آنان را دوباره به قدرت برگرداند، آیا با این داعیه می شود انتظار همراهی امثال گروههای فلسطینی را داشت که با سلاح امریکایی توسط اسرائیل قتل عام میشوند؟
به گفته دکتر پدرام: “مگر میشود اسماعیل هنیه با کسانی ارتباط داشته باشد و از کسانی دفاع کند که امروز با برنارد لوی صهیونیست رفیق است. به گفته وی: مخالفانی که منتظر هستند تا دوباره امریکا که متحد اصلی اسرائیل است، آنان را به قدرت برگرداند اما در مقابل طالبان اعلامیه رسمی داد و گفت کنار فلسطین آماده جهاد هستیم. چرا مخالفان طالبان چنین اعلامیه نمی دهند؟
آقای پدرام با طرح این پرسش که حماس بیاید به طالبان تبریک بگوید یا به جریانات مخالف طالبان که امریکایی هستند، افزود: امروز اکثر جریانات ضد طالب از اسرائیل کمک میگیرند. به گفته وی او و حزب وی از سال ها در کنار فلسطین بوده در کنار جنبش های ضد استعماری و حکومتهای “مادورو و کوبا و حماس و… خواهد بود”.
وی همچنین با مقایسه وضع افغانستان و غزه گفت: آیا واقعا وضع افغانستان با غزه قابل مقایسه است؟ چند نفر را در افغانستان طالبان چند روز زندان کرد، امروز به اروپا رسیدند اما فلسطینی ها در جغرافیای کوچک باقی ماندند و مبارزه کردند.
بعد آیا هنیه کابل را تسلیم داد؟ قوت داشت، چی داشت؟ یک جریان اسلامی مانند طالبان قدرت را گرفته حالا هنیه گفته تبریک باشد، اما امریکای که کابل را تحویل داد شما مخالفان طالبان چرا در باره اش حرفی نمی زنید؟
پدرام همچنین افزود که هر کسی جای حماس میبود پس از تصرف کابل به طالبان تبریک می گفت. زیرا طالبان هر چه بود یک جنبشی بود که ظاهرا علیه امریکا جنگید. به گفته وی کسانی که بدون یک فیر از افغانستان فرار کردند فکر میکنند معیار حق و باطل هستند.
در حالیکه همین جماعت همیشه پیش تام وست و نمایندگان امریکا حاضر هستند و هر روز هم تحقیر می شوند و از سوی مقامات امریکا ملت پراگنده و خدا زده و نفرین شده خطاب می شوند.
وی با انتقاد از کسانیکه اسماعیل هنیه را در فرستادن پیام تبریکی به طالبان سرزنش کردند، گفت: “همین آدم های که می گویند چرا تبریکی داده، هر روز با طالبان در تماس اند و تلاش دارند به حکومت طالبان بپیوندند.
وی همچنین گفت: هرجای که مردم افغانستان داعیه داشته، مردم فلسطین کمک کرده. بن لادن میلیون ها دالر دوران جهاد به مجاهدین پول نداد؟ سیاف میلیون ها دالر از عرب ها نگرفت؟ بعد هم در بیست سال اخیر شما که همدست با امریکا علیه مردم خود تان جنگیدید. امریکا هر کاری خواست کرد و شما توجیه کردید، آن وقت فلسطین کنار شما باشد با اتحادی که به امریکا داشتید و دارید؟
وی باردیگر با انتقاد از جریانات ضد طالبان گفت که همه به یک پیام تبریکی هنیه گیر داده اند در حالیکه کشور را امریکا به طالبان تحویل داد، هیچ کسی حرفی نمی زنند، چون انتظار دارند دوباره امریکا آنان را به قدرت برسانند که به گفته وی هرگز این اتفاق نخواهد افتاد و امریکا هرگز به افغانستان بر نخواهد گشت.
وی همچنین تصریح کرد که جریانات مخالف طالب به یک سلام هنیه به طالبان گیر داده اند اما در باره کشورهای دیگر که با طالبان تعامل دارند حرفی نمی زنند زیرا از دیپورت و اخراج از آن کشورها می ترسند. وی خطاب به مخالفان گفت: که امریکا هفته ۴۰ میلیون دالر به طالبان می فرستد چرا وی را نقد نمی کنید؟ ۱۷ میلیارد به طالبان در طول سه سال داده و میلیاردها دالر سلاح جا گذاشته، بعد شما این را با یک سلام هنیه مقایسه کنید.
پدرام راجع به پیامد حمله رژیم اسراییل گفت: در حوزه تمدنی زبان فارسی اسرائیل حمله کرد و هنیه مهمان همه ما بود. مسلما پیامدش خیلی خطرناک خواهد بود. این کار رژیم اسراییل خلاف اصول و قوانین و یک عمل تروریستی است و قطعا وضعیت دشواری را منطقه تجربه خواهد کرد. به گفته وی این مسئله می تواند به یک جنگ جهانی حتی منجر شود. به اعتقاد او، شهادت اسماعیل هنیه منجر به واکنش ایران خواهد شد و همچنین این مسئله خشم حماس و فلسطینی ها را به نیروی مبارزه بدل می کند.
وی راجع به واکنش احتمالی ایران هم گفت که کار اسرائیل تخطی از قاعده بازی بود و حالا قاعده بهم خورده و دیگر انتظار قاعده اصولی را نباید داشت. به گفته وی این امریکا بوده که همواره مستقیم یا غیر مستقیم با حملات تروریستی در جهان قاعده را برهم زده است.
دکتر پدرام در زمینه کمک ۴۰ میلیون دالری هفته وار امریکا به طالبان هم گفت که امریکا برای مجاهدین هم در زمان جهاد پول میداد و می گفت که آنان نیروی نیابتی ما در مقابل شوروی هستند. تنها تفاوت فقط حضور مجاهدین و طالبان در پاکستان به صورت مخفی و علنی بود. به گفته وی این کمک ها تفاوت چندانی باهم ندارد.
وی راجع به فیسبوک و شرکت متا که تصاویر اسماعیل هنیه را فلتر می کند، گفت که این صفحات حربه دنیای استعماری است و هرجا نام سلیمانی، هنیه، چگوارا و… باشد آن را فلتر میکند. وی افزود که اگر عدالت وجود می داشت تخریب غزه و اسراییل را مقایسه می کرد و می دید که کدام تروریست است. به گفته وی فیسبوک اگر از تروریست می ترسد، چرا تصویر بایدن و نتانیاهو را فلتر نمی کند ؟ بایدن که کابل را تحویل داد و جنایت کرد و اسرائیل هم که یک تروریسم دولتی است. به گفته وی هرجا صدای آزادی باشد استعمار مهار می کند.
وی همچنین در پرسش به اینکه چه کسی تروریست است؟ گفت: از دید غرب هر گروهی که مخالف آنان باشد، تروریست است. در حالیکه به گفته وی از ۲۰۰۱ به بعد در همین خاورمیانه تمامی جنگها را خود امریکا و غرب راه انداخت و این جنگ ها اکثرا مصداق جنایت جنگی است. وی به عنوان نمونه به شرکت بلکواتر که جنایاتی مختلف را مرتکب شد، اشاره کرد.
پدرام در اخیر سخنانش خطاب به مخالفان طالبان گفت که “خاطر شما جمع، دیگر امریکا جایش افغانستان نیست. کسی به دمکراسی و حقوق بشر و زور و قدرت امریکا دیگر باور ندارد”. باید این دنباله روی امریکا را رها کرد.
وی در نکته دیگر خطاب به مخالفان همراهی و همدردی با فلسطین، هم گفت که: “مسئله فلسطین یک مسئله انسانی است اگر این گونه نیست شما هم از جهان کمک نخواهید و پناهنده نشوید و صد راست و دروغ برای پناهندگی نگویید”.