آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه، ۱۹ اگست، تلاشهای اخیر واشنگتن برای دستیابی به توافق آتشبس در غزه را بهترین و شاید آخرین فرصت عنوان کرد و از همه طرفهای درگیر در جنگ خواست با توافق پیشنهادی موافقت کنند.
با پایان مذاکرات دوحه برای دستیابی به توافق آتشبس در نوار غزه، قرار است این مذاکرات اواخر این هفته در قاهره از سر گرفته شود تا به یک توافق برای پایان دادن به جنگ در غزه دستیابند.
آقای بلینکن در نهمین سفر خود به خاورمیانه از زمان آغاز جنگ غزه در ماه اکتبر، روز یکشنبه ۱۸ اگست وارد اسرائیل شد.
سفر بلینکن به خاورمیانه بخشی از اقدامهای دیپلماتیک دولت جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا برای حصول توافق آتشبس در غزه در اواخر این هفته است.
بر اساس برخی گزارشهای منتشر شده، آمریکا پیشنهادهای جدیدی برای کاهش اختلافهای دو طرف درگیر در جنگ غزه ارائه کرده است.
بلینکن به خبرنگاران گفت: «این یک لحظه سرنوشتساز است، احتمالاً بهترین و شاید آخرین فرصت برای بازگرداندن گروگانها به خانه، دستیابی به آتشبس و قرار دادن همه در مسیری بهتر برای رسیدن به صلح و امنیت پایدار باشد.»
وزیر خارجه آمریکا که سفرش به منطقه را بخشی از تلاشهای دیپلماتیک واشنگتن بر اساس دستورات آقای بایدن عنوان کرد تا توافق آتشبس در غزه نهایی شود.
او در ادامه گفت که زمان دستیابی به توافق فرارسیده و همه نباید به دنبال بهانهای برای مخالفت با آن باشند.
تاکنون آمریکا، قطر و مصر که نقش میانجی را بازی میکنند، نتوانستهاند اختلافهای طرفهای درگیر در جنگ غزه را کاهش دهند تا پس از ماهها مذاکرات پیدرپی به توافق آتشبس برسند.
بنا به گزارشها، خشونتها در غزه در روز یکشنبه نیز همچنان ادامه داشت.
چند ساعت پس از ورود آقای بلینکن به اسرائیل، حماس اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونستی را مسوول «ناکارآمد کردن تلاشهای میانجیگران» برای دستیابی به توافق آتشبس و در معرض خطر قرار دادن گروگانهای اسرائیلی در غزه میداند.
آمریکا امیدوار است دستیابی به توافق آتشبس در غزه، بتواند مانع تشدید تنشها در منطقه شود، بهویژه که ایران و حزبالله لبنان وعده انتقام ترور و کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر پیشین حماس و فواد شکر، یکی از فرماندهان ارشد حزبالله را دادهاند.
بلینکن بار دیگر نسبت به تشدید بیشتر تنشها هشدار داد و گفت: «زمان آن فرا رسیده است که مطمئن شویم هیچکس اقدامی انجام ندهد که بتواند این روند را از مسیر خارج کند، بنابراین ما در تلاش هستیم تا از بروز تشدید درگیریها و تحریکات جلوگیری کنیم.»
مذاکرات برای دستیابی به آتشبس در غزه در حالی در جریان است که رژیم صهیونستی به حملاتش به غزه ادامه میدهد. بر اساس گزارش وزارت بهداشت تحت کنترل حماس در غزه، از زمان آغاز حمله نظامی رژیم صهیونستی به غزه، بیش از ۴۰ هزار فلسطینی در عملیات نظامی صهیونستها در این باریکه کشته شدهاند.
رژیم صهیونستی پس حمله حماس به جنوب اسرائیل در ۷ اکتبر، جنگ غزه را آغاز کرد. صهیونستی مدعی اند که در جریان این حمله حدود هزار و ۲۰۰ نفر کشته و حدود ۲۵۰ نفر به گروگان گرفته شدند.