در خبرنامه این وزارت آمده است که در ولسوالیهای خرم و سارباغ ولایت سمنگان نیز سیل خسارات هنگفت وارد کرده است، یک نفر جان باخته و یک کودک ناپدید شده است و ۶۰ خانه، ۳۰ دکان، شبکه برق محلی، پلها، کانالهای آبیاری و زراعتی از بین رفتهاند.
در همین حال اداره هواشناسی افغانستان هشدار داده است که امروز و فردا در شمال شرقی و مرکز احتمال بارش شدید باران و برف و سیل ناگهانی در حوزه رودخانههای ولایتهای بدخشان، تالقان، بغلان، پنجشیر، کابل، لوگر، میدان وردک، کنر و لغمان وجود دارد.
یانز لنارچیچ، هماهنگکننده واکنش اضطراری اتحادیه اروپا دیروز گفته بود که آماده کمکرسانی اضطراری به سیلزدگان در افغانستان است.
استفان دو جاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل نیز گفته بود که نهادهای سازمان ملل در هماهنگی با حکومت طالبان در حال ارزیابی سریع نیازها و ارائه کمکهای اضطراری به سیلزدگان هستند.
سازمان همکاری اسلامی نیز خواستار رسیدگی فوری به سیلزدگان شده است.
برخی از گروههای مخالف حکومت طالبان در پیامهای خود به ناکارآمدی کمکرسانی اشاره کردند.
احمد مسعود، رهبر «جبهه مقاومت ملی» در پیامی گفت: «از نهادهای امدادرسان میخواهیم که خود توزیع کمکها را مدیریت و نظارت نمایند تا این کمکها به صورت شفاف و عادلانه به دست مردم نیازمند برسند.»
وزارت دفاع طالبان میگوید از هلیکوپترهای ارتش برای کمک به سیلزدگان بغلان استفاده کرده است.
مقامهای حکومت طالبان میگویند تیمهای صحی را به کمک سیلزدگان فرستادهاند و زخمیها به بیمارستانها منتقل شدهاند و در حال فراهم کردن اسکان موقت و انتقال مواد غذایی هستند.
باران سیلآسا و سیل هر سال در افغانستان قربانی میگیرد، بهویژه خانههای گلی در روستاهای دورافتاده آسیبپذیری بیشتری دارند. در ماه گذشته نیز بیش از صد نفر براثر سیل باختند.
به گفته سازمان ملل، افغانستان ششمین کشوری است که بیشترین آسیبپذیری و کمترین آمادگی را در برابر تغییرات اقلیمی دارد.