منابع از استخبارات رژیم اسرائیل که در جنگ غزه دخیل بودهاند، میگویند ارتش برای شناسایی ۳۷ هزار هدف بالقوه در غزه از هوش مصنوعی استفاده کرده است. مجله رژیم اسرائيلی +۹۷۲ و رسانه «لوکل کال» نوشتند در این حملات ارتش اجازه داشت تعدادی از غیرنظامیان را بکشد.
شش افسر استخبارات رژیم اسرائیل که استفاده ارتش از هوش مصنوعی نقش داشتند، این موضوع را در گزارش مشترک مجله اسرائيلی +۹۷۲ و رسانه «لوکل کال» فاش کردند.
طبق گزارش، نیروهای رژیم اسرائیلی در حملات هوایی خود از سیستم هوش مصنوعی موسوم به «لاوندر» استفاده کردهاند. این فناوری، به ارتش اسرائيل کمک کرده که اهداف مرتبط به حماس و جهاد اسلامی فلسطین را شناسایی کند.
این اهداف شامل افراد و خانههایی بوده که ارتش اسرائیل میگوید که نیروهای گروههای فلسطینی در آنها زندگی میکنند. طبق گزارش، معمولا این حملات در شب انجام میشد چرا که اعضای گروههای شبهنظامی در آن زمان در خانههایشان بودند.
استفاده از هوش مصنوعی در حملات رژیم اسرائيل بر عزه زمانی توسعه یافت که ارتش نتیجه گرفت این فناوری از دقت ۹۰ درصدی برخودار است.
یکی از این شش افسر استخبارات رژیم سرائيلی گفت آثار فناوری هوش مصنوعی بر عملیات ارتش در حدی بود که گاهی این نیرو با دادههای خروجی آن به گونهای برخورد میکرد که گویا مبتنیبر «تصمیم انسانی» است.
علاوه بر این، منابع فاش کردند که ارتش رژیم اسرائيل به ویژه در هفتهها و ماهها اول جنگ غزه، اجازه کشتن تعداد زیادی از غیرنظامیان را در حمله به اهداف مرتبط به گروههای شبهنظامی فلسطینی داده است.
مجله +۹۷۲ و لوکل کال گزارش به نقل از منابع خود نوشتند که ارتش رژیم اسرائیل، برای هدف قرار دادن فرماندهان بلندرتبه، مثل وسام فرحات، فرمانده کندک شجاعیه حماس کشته شدن ۱۰۰ غیرنظامی را پیشبینی کرده بود.
یک افسر استخبارات رژیم اسرائیل گفته که در اوایل درگیری، به ارتش گفته شده بود که در حمله به مقامهای ردهپایین گروههای فلسطینی، اجازه دارند ۱۵ تا ۲۰ غیرنظامی را بکشند. در این حملات، از بمبهای غیر قابل هدایت موسوم «بمبهای گنگ» استفاده شده که تمام خانه مورد نظر را بر زمین مینشاند و اهالی آنرا میکشد.
او گفت که اخیرا این تلفات کاهش یافته است.
بن سائول، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر و مبارزه با تروریسم گفته که اگر این موضوع درست باشد، حملات اسرائيل میتواند «جنایت جنگی» محسوب شود.
کارشناسان معتقدند که استفاده از «بمبهای گنگ» در هدف قرار دادن اهدافی که به کمک هوش مصنوعی تشخیص داده شده، میتواند در توضیح آمار بلند قربانیان غیرنظامی در غزه کمک کند.
یک افسر دیگر استخبارات رژیم اسرائيل گفت: «شما نمی خواهید بمبهای گرانقیمت را برای افراد بیاهمیت هدر دهید. این برای کشور بسیار گران تمام میشود و با کمبود [این بمبها] مواجهیم.»
یکی دیگر از این نظامیان گفت: «فقط اینگونه نیست که شما میتوانید کسی را که سرباز حماس است بکشید، که این کار به وضوح از نظر قوانین بینالمللی مجاز و مشروع است؛ آنها [ارتش اسرائيل] مستقیماً به شما میگویند که شما اجازه دارید آنها [اعضای گروههای شبهنظامی فلسطینی] را همراه با تعدادی زیادی از غیرنظامیان بکشید.»
یکی از این منابع رژیم اسرائيلی گفته که نیروهای ارتش نظر به رتبه فرماندهان گروههای فلسطینی محاسبه میکند که چه تعداد غیرنظامی در حمله هدف موردنظر میتواند کشته شود. به گفته او، مقراراتی هم در این زمینه وجود داشت اما سختگیریای در کار نبود.
ارتش اسرائيل اما در بیانیهای گفته است که این نیرو طبق طرزالعملهایش، هنگام حمله میسنجد که مزیت نظامی و «خسارت جانبی» حمله مورد نظر چقدر خواهد بود. به گفته ارتش اسرائيل، اگر خسارت جانبی (تلفات غیرنظامیان) در مقایسه با منفعت نظامی حمله بیشتر باشد، حمله انجام نمیشود.
اسرائيل به خاطر کشته شدن تعداد زیادی از غیرنظامیان در حملاتش به غزه، مورد انتقاد سازمانهای حقوق بشری و برخی کشورها قرار گرفته است.
به گفته وزارت بهداشت غزه که تحت کنترول حماس است، تاکنون بیش از ۳۳ هزار نفر در حملات رژیم اسرائيل به نوار غزه کشته شدهاند. تعداد زیادی از کشتهشدگان کودکان و زناناند.